Open menu

VACO Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 44 23

Werkmaterieelverzekering

Heftrucks worden minimaal WA-verzekerd met een werkmaterieelverzekering, die u via VACO Verzekeringsdienst kunt afsluiten. 

Veel bedrijven zijn in de veronderstelling dat de aansprakelijkheid voor een schade veroorzaakt door een heftruck verzekerd is via een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is helaas een vaste uitsluiting in de polisvoorwaarden opgenomen, waarmee schade door en met motorrijtuigen is uitgesloten van de dekking. Dat kan grote (financiële) gevolgen hebben. Schade veroorzaakt door een heftruck is niet verzekerd via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Werkmaterieelverzekering

Een heftruck moet minimaal verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) op  een werkmaterieelverzekering. Met de WA-dekking zorgt u ervoor dat u verzekerd bent voor eventuele schade aan eigendommen en/of letselschade van derden welke veroorzaakt wordt door de heftruck.

Aanvullende dekkingen

U kunt uw werkmaterieelverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. De gevolgen van schade die met uw heftruck aan uw eigen goederen of andere eigendommen wordt toegebracht, kunt u verzekeren met de aanvullende dekking ‘Schade aan eigen zaken’. 

U kunt uw heftruck casco verzekeren, net zoals bij auto’s. Daarmee is uw heftruck verzekerd tegen onder meer diefstal en schade door een aanrijding. Letselschade van heftruckbestuurders is af te dekken met een Schadeverzekering voor inzittenden

Samengevat kan een heftruck met de volgende dekkingen op een werkmaterieelverzekering worden verzekerd:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • Casco
  • Schade aan eigen zaken
  • Schadeverzekering voor inzittenden 

 

Vrijblijvende offerte aanvragen